top of page
01ADB5B8-BB9A-431C-A053-A31F9F1F0F36 kopiëren.jpg

Brand Building

Brand Coaching →

Brand building is het (strategische)proces van het opbouwen en versterken van een brand tot een waardevolle en onderscheidende entiteit. Het draait om het creëren van een sterke brandidentiteit, het opbouwen van brandbekendheid alsook continueren en het opbouwen van een emotionele band met je doelgroep.


Bij Mackintosh brand building gaat het niet alleen om het ontwerpen van een aantrekkelijk logo, visuals, graphics of het ontwikkelen van een catchy slogan(s). Het gaat om het definiëren van je brandwaarden, het bepalen van je unieke positionering en het vertellen van een overtuigend brandverhaal. Denk hierbij aan creatieve storytelling die perfect past bij de waarden en normen van een organisatie. Zowel online als offline moet deze kloppen.


Door middel van strategie, creativiteit en consistente communicatie bouwen we brands die resoneren met hun doelgroep en een blijvende impact maken en houden. We helpen je bij het ontwikkelen van een doordachte brandstrategie, het creëren van een onderscheidende visuele identiteit en het implementeren van effectieve online en offline marketing- en communicatiecampagnes.


Wij staan voor je klaar en begeleiden bij elke stap van het brand building proces!

Brand Strategy

Twee mensen aan het discussiëren

Bij Mackintosh Branding begrijpen we het belang van een sterke brandstrategie voor je organisatie. Met onze expertise helpen we je graag bij het bouwen en beheren van een powerful brand dat opvalt in de markt en past bij de organisatie. Onze aanpak begint met een grondige analyse van de organisatie, de markt, doelen en doelgroep(en). We werken nauw samen om de unieke normen en waarden van het brand te identificeren en een solide brandpositionering te ontwikkelen. Dit is pas het begin :)

Content Creation

Working Cafe

Wij creëren boeiende, creatieve, tasty en relevante content dat essentieel is voor het succes van de opdrachtgever. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige content die de doelgroep aanspreekt en het brand versterkt. Naast het creëren van content, zorgen we ook voor een strategische distributie ervan. We helpen bij het identificeren van de juiste kanalen en platforms om de content te verspreiden, zodat het de juiste mensen bereikt op het juiste moment.

Strategic Planning

The Wall of Ideas

Strategische planning is de sleutel tot het succesvol opbouwen en beheren van je brand. Wij bieden uitgebreide expertise en begeleiding om je brand naar nieuwe hoogten te tillen. Strategische planning houdt in dat je een plan opstelt om je sociale mediakanalen effectief te gebruiken en je doelstellingen te bereiken. Dit omvat verschillende aspecten, waaronder het meedoen met momentum trends en ontwikkelingen, het bepalen van het juiste tijdstip voor het plaatsen van content, het creëren van branche-gerelateerde inhoud en het begrijpen van de relevantie van bepaalde dagen. Met deze kennis ontwikkelen we een op maat gemaakte brand strategische planning die je brand positioneert voor succes.

Storytelling

IMG_8870kopie.jpg

Storytelling is de kunst van het overbrengen van verhalen om een boodschap of emotie over te brengen. Het begint met het creatief creëren van personages en een setting die de doelgroep(en) begrijpen en zich mee kunnen identificeren. Vervolgens ontvouwt zich een creatief script met als eindresultaat storytelling. Uiteindelijk komt het verhaal tot een climax en een call to action.

Brand Supervision

BRANDING MACKINTOSH OLDSKOOL.jpg

Brand supervision, of brandbewaking, is het proces waarbij Mackintosh Branding toezicht houdt op de consistentie en integriteit van haar opdrachtgevers brandidentiteit. Het omvat het controleren en handhaven van de juiste toepassing van brandrichtlijnen, zowel intern als extern. Dit zorgt ervoor dat het brand op alle communicatieplatforms en touchpoints een eenduidige en herkenbare uitstraling, look & feel behoudt.

Time-Management

IMG_8860kopie.jpg

Time-management is cruciaal in branding omdat het zorgt voor consistentie, marktreactiviteit en efficiëntie. Door effectief tijdbeheer kunnen brands hun brandimago versterken, concurrerend blijven en hun productiviteit verhogen, wat essentieel is voor succes op lange termijn. Keep up the good work!

bottom of page