top of page

Creative directing is het creatieve proces van het begeleiden en overzien van het brand en de creatieve visie van een online en of offline project of campagne. Het omvat het leiden van het team om ervoor te zorgen dat het eindresultaat in lijn is met de gewenste creatieve richting van het brand.


De Creative Director heeft als rol om strategische begeleiding te bieden, ideeën te conceptualiseren, bedenken en weloverwogen beslissingen te nemen die de creatieve visie tot leven brengen. De Creative Director werkt nauw samen met klanten, opdrachtgevers of belanghebbenden om hun doelstellingen te begrijpen en deze om te zetten in innovatieve en overtuigende creatieve concepten voor de organisatie. 


De expertise in storytelling, esthetiek en markttrends stelt de creative director in staat om samenhangende en impactvolle visuele en verbale verhalen te creëren. De creative directors inspireert en motiveert het team. En is de verbindende factor tussen interne en externe relaties.

Customer Journey

DSCF0711_edited.jpg

Customer journey verwijst naar de reis die een klant aflegt tijdens het interactieproces met een brand, vanaf het eerste contactpunt tot na de aankoop. Het omvat alle touchpoints en ervaringen die de klant heeft, inclusief bewustwording, overweging, aankoopbeslissing en post-aankoop interacties. Het begrijpen en optimaliseren van de customer journey helpt brands om beter in te spelen op de behoeften en verwachtingen van (mogelijke)klanten, waardoor ze een positieve en authentieke ervaring krijgen.

Design Thinking

IMG_8797_edited.png

Design thinking is een innovatieve benadering van probleemoplossing en creatief denken. Het is een mensgerichte aanpak die zich richt op het begrijpen van de behoeften en uitdagingen van gebruikers om zo tot effectieve oplossingen te komen. In de uitwerking kun je denken aan scripting, graphics design, photoshoots zowel online als offline branding.

Social Scripting & Hashtag Pva

WhatsApp Image 2022-05-23 at 1.16_edited.png

Met social media scripting creëer je boeiende en doelgerichte content die jouw brand laat opvallen. Laat ons helpen om pakkende berichten, video's en campagnes te ontwikkelen die je doelgroep betoveren. Klaar om impact te maken? Een hashtag plan van aanpak is een strategische gids om het maximale uit jouw hashtags # op social media te halen. Het omvat een grondige analyse van jouw doelen, doelgroep en concurrentie om de juiste hashtags te identificeren. Daarnaast bevat het een strategie om effectief gebruik te maken van hashtags in jouw berichten en campagnes. Het plan omvat ook regelmatige monitoring en optimalisatie van hashtags voor continue groei en betrokkenheid. Met een goed doordacht hashtag plan van aanpak vergroot je jouw bereik, verhoog je de betrokkenheid en creëer je buzz rondom jouw brand.

Graphic Design

IMG_4906 2.jpg

Grafisch ontwerp is een creatief proces waarbij visuele elementen worden gebruikt om boodschappen over te brengen, informatie te presenteren en esthetische ervaringen te creëren. Het omvat het ontwerpen van logo's (huisstijlen), illustraties, lay-outs, typografie, social content en andere grafische elementen die worden toegepast op verschillende media, zoals print, digitale platforms en sociale media (online en offline). Een goede grafisch ontwerpstrategie begint met het begrijpen van de doelstellingen, de doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen. Vervolgens worden deze elementen vertaald naar visuele concepten en ontwerpen die de gewenste emoties en reacties oproepen.

Content Creatie

Een app ontwerpen

Content creatie is bij MackintoshBranding: het proces van het creëren, ontwikkelen en produceren van waardevolle, authentieke en relevante content met als doel het aantrekken, betrekken en informeren van diverse doelgroepen. Het omvat het ontwikkelen van creatieve ideeën, het schrijven of creëren van de feitelijke inhoud en het optimaliseren ervan voor verschillende kanalen en platforms, zoals tekst, visuals, graphics, video's, infographics en meer. Content creatie is een essentieel onderdeel van marketingstrategieën, omdat het brands in staat stelt om hun boodschap effectief over te brengen om een waardevolle relatie op te bouwen met hun doelgroep.

New Online Quick Scan consult

7C929DFD-0DE7-4629-AED5-29BA529CA610 kopiëren.jpg

Wil je snel inzicht krijgen in de effectiviteit van je online branding? Onze Brand Quick Scan biedt de perfecte oplossing. In slechts een paar eenvoudige stappen helpen we je de sterke punten en verbeterpunten van je brand te identificeren, zodat je je online aanwezigheid kunt versterken, verbeteren en je doelen kunt bereiken. Hoe werkt onze Brand Quick Scan? Fase 1: Analyse en beoordeling - We analyseren je huidige online branding, waaronder je website, sociale media-platforms. We beoordelen de consistentie, visuele aantrekkingskracht en algehele merkbeleving. De online customer journey! Fase 2: Sterke punten identificeren - We identificeren de sterke punten van je branding en benadrukken wat je al goed doet. Dit helpt je je positieve aspecten te behouden en te versterken en verbeteren. Fase 3: Verbeterpunten vaststellen - We wijzen verbeterpunten aan die je kunnen helpen je online branding naar een hoger niveau te tillen. Dit omvat aanbevelingen voor het verbeteren van je visuele identiteit, boodschap, creatieve contentstrategie en meer. Fase 4: Actieplan - Op basis van de bevindingen uit de Quick Scan stellen we een concreet actieplan op dat specifiek is afgestemd op jouw brand. Dit stelt je in staat om gerichte stappen te zetten om je online branding te verbeteren en te laten groeien. Benieuwd naar de huidige staat van je online branding? Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang een Brand Quick Scan van je merk. Ontdek hoe je je online aanwezigheid kunt versterken en een blijvende impact kunt maken in de online en offline wereld.

bottom of page